Eva

Den rebelliska andan och det enkla handhavandet gör det möjligt för föraren att smidigt hantera motorcykeln, vilket gör det till den bästa streetfightern för den urbana djungeln.

Energica Eva har en permanentmagnet AC (PMAC) oljekyld motor som producerar 80 kW (109 hk c.ca) omedelbar kraft och ett vridmoment på 180 Nm.

Den elektriska streetfightern har en räckvidd på upp till 200 km (ECO-läge) och kan nå en toppfart på 200 km/h i sportläge.

emc sweden elektriska motorcyklar Eva
E-MC Sweden elektriska motorcyklar Eva Lunar White

Evas batteri, inverter, laddare och ABS övervakas ständigt och hanteras av en sofistikerad fordonskontrollenhet (VCU), samma som Energica Ego.

Energica Eva har ingen växellåda eller koppling.

Allt är reglerat genom ett ride-by-wire system, så att du kan styra acceleration och retardation av motorn som kan ställas in helt av föraren. En frirullningsfunktion tillhandahålls som en ”neutral” position mellan acceleration och regenerering.

Energica Eva är också utrustad med en ”PARK ASSISTANT” för att underlätta parkering och manövrer på sluttningar eller i rusningstrafik. VCU:n begränsar då både fordonets varvtal och vridmoment. PARK ASSISTANT arbetar framåt och bakåt (omvänd läge) med maximal hastighet 2,8 km / h och maximalt vridmoment 50 Nm.

Energica Eva bromssystem är Brembo och ABS-systemet är Bosch. Den senaste generationen ABS BOSCH på Energica Eva förhindrar inte bara hjulen att låsa sig, den är även utrustad med bakhjulslyftreduceringssystem som förhindrar överslag vid nödbromsning.

Den elektriska motorcykeln Energica Eva har en digital instrumentbräda från COBO TFT med en aktiv matris på 4,3 tum och färgdisplay.

Anslutningen till den elektriska motorcykeln stöds av Bluetooth (kortdistans) och UMTS långdistans-teknik (pågår), så att du kan ansluta ditt fordon till din smartphone, surfplatta eller helt enkelt till din hemdator via Internet

Den elektriska streetfighteren är fullt kompatibel med kommersiella laddningsstationer och den kan även laddas hemma. Energicas superbikes är hittills de enda i världen med ett integrerat snabbladdningssystem ombord.